KOTI KUORTANEELTA

Nokuan alue Kuortaneen keskustassa on kaavoitettu uudestaan rivi- ja omakotitaloalueeksi.

Mikkoloiden perhe (isä Tuomas Mikkola, äiti Merja Hoffrėn-Mikkola sekä lapset Veera Mikkola 10v, Senni Mikkola 8v ja Roope Mikkola 6v.) asuu vain 500 metrin päässä Kuortaneen keskustasta, jossa sijaitsee kaikki perheelle tärkeät palvelut; päiväkoti, koulu, terveyspalvelut, päivittäistavarakaupat, harrastukset.

Kuortaneelle perhe muutti Jyväskylästä vuonna 2011 Tuomas Mikkolan työn perässä. Työ olikin Itä-Suomesta lähtöisin oleville Mikkoloille ainoa perheen yhteys Kuortaneelle.
– Sukulaissuhteita ei tänne ole, mutta toki 2000-luvun alusta asti olin työskennellyt lentopallon parissa ja säännöllisesti käynyt siksi myös Kuortaneella. Lentopalloliiton tarjotessa vakinaisempaa työtä opistolta, muutto tuli eteen, Tuomas kertoo.
– Minulla ei ollut mitään käsitystä Kuortaneesta. Kerran olin tainnut käydä opistolla. Olin kuitenkin äitiyslomalla ja Jyväskylän yliopistoon oli enää väitöskirja kesken, niin se oli hyvä aika siirtyä, kun ei ollut mitään sellaista sidettä enää Jyväskylään, Merja jatkaa.

Lämmin vastaanotto

Muut yrittivät luoda perheen aikuisiin ennakkokäsityksiä Kuortaneelle muutosta. Pienemmän paikkunnan elämä kuitenkin houkutteli ja perhe itse oli avomielin muuttamassa uudelle paikkakunnalle. Kuortaneella muualta tuleva uusi perhe otettiin erittäin lämpimästi vastaan.
– Tuntui, että kun lapsiperhe tänne muuttaa, niin se otettin avosylin vastaan. Kontaktit syntyivät erittäin luontevasti puistoissa ja kerhoissa. Sitä oikein kuin imettiin tänne sisälle, Merja naureskelee.
-Täällä on tietyllä tavalla aktiivinen lapsiperheyhteisö, jonne on helppo tulla ja toimintaa on heti, Tuomas komppaa.

Jos kuitenkin rakentaisimme

Perhe oli etsinyt omaa kotia Kuortaneelle muutosta lähtien, mutta olivat pohtineet rakentamisen tulevan liian raskaaksi ja etsineet valmista taloa. Elämä oli asettunut Kuortaneelle, esikoinenkin aloittanut koulutaipaleensa ja haaveet omasta kodista jo niin pitkällä, että perhe päätti lopulta Tuomaksen alkaneesta työttömyydesta huolimatta pysyä paikkakunnalla ja aloittaa rakentamisen Nokuan alueelle. Kunnan kanssa kaikki toimi Merjan ja Tuomaksen mukaan hyvin helposti.
– Kunnan kanssa täällä oli helppo hoitaa asioita, kun virkamiesten puheille pääsee nopeasti eikä ole ruuhkaa. Lopulta jopa kaavaa saatiin muutettua kivitalokaavasta puutalokaavaksi, kun halusimme tontin alueelta, jossa ei vielä muita taloja ollut.

Rauhallisuutta keskellä kaikkea

Sijaintinsa puolesta Kuortane on keskellä kaikkea. Läheltä löytyy paljon työmahdollisuuksia, sillä alle puolen tunnin ajomatkan päässä on niin Seinäjoki, Alavus ja Tuuri kuin Lapuakin. Reilun puolen tunnin päästä löytyy vielä muun muassa Ähtäri, Kauhava ja Ilmajoki. Tuomas on löytänyt töitä Kuortaneen kunnan liikuntasihteerinä ja Merja on töissä Seinäjoella ammattikorkeakoulussa.
Keväällä 2017 perhe viimein muutti omaan vastarakennettuun kotiin. Perheen Kuortaneelle asettumiseen vaikutti lopulta paljon se, että kunta on erittäin hyvä lapsiperheille rauhallisuuden ja hyvien palveluiden takia.
– Etelä-Pohjanmaassa oli jotain sellaista positiivista virettä, ettei ollut sellaista epätoivoa vaikka välillä kummallakaan ei ollut vakituista työtä, Tuomas toteaa ja jatkaa,
– ja Kuortaneella ei ahdista. Voi vaan olla ja mennä.
– Sitten tässä on tietysti äärettömän kaunis luonto ihan vieressä. Ja peruspalvelut kun on kunnossa ja toimii, niin kuin Kuortaneella, niin sen jälkeen on perheelläkin arki paljon helpompaa, Merja lopettaa.

Mikkoloiden talo nousi ensimmäisenä Nokualle. Perhe on erittäin tyytyväinen alueen sijaintiin.

Tutustu Nokuan alueeseen ja muihin Kuortaneen alueisiin.