fbpx

Koronatiedote kunnan asukkaille (päivitetty 19.10.2020)

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä on koronailmaantuvuuden perusteella siirrytty THL:n luokituksessa epidemian kiihtymisvaiheeseen. Alueellinen yhteistyötyöryhmä Nyrkki on 5.10.2020 sopinut seuraavista rajoitustoimista ja vahvoista suosituksista, jotka koskevat myös Alavuden, Ähtärin, Kuortaneen ja Soinin asukkaita:

 • Etätyöhön siirtymistä suositellaan aina, kun se on mahdollista.
 • Yli 20 hengen kokoontumisia suositellaan välttämään 31.10.2020 asti. Suositus on voimassa riippumatta siitä, mitä AVI päättää kokoontumisrajoitusten osalta.
 • Joukkueurheilua ja joukkueurheilun kilpailutoimintaa suositellaan tauottamaan 31.10.2020 saakka.
 • Alueellamme otetaan käyttöön THL:n kiihtymisvaiheen maskisuositus, jossa maskin käyttöä suositellaan seuraavissa tilanteissa ja seuraaville henkilöille
  • joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttääkoronavirustestiin hakeutuvat henkilöt matkalla näytteenottoon ja ennen testituloksen valmistumista, jos on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella
  • riskialueelta Suomeen saapuvat matkustajat heidän siirtyessä maahantulopisteeltä karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella
  • toisen asteen oppilaitoksissa (mukaan lukien lukiot) ja korkeakouluissa
  • julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida aina välttää. Julkisia sisätiloja ovat esim. kaupat ja ostoskeskukset, postit, pankit, kirjastot ja muut vastaavat sisätilat, uimahallit, maauimalat, kylpylät ja saunat (yleiset tilat ja pukeutumistilat), kirkot ja muut uskonnollisten yhteisöjen tilat, konserttisalit ja muut elävän musiikin esittämiseen käytettävät tilat, liikuntaan tai urheiluun sekä niiden seuraamiseen käytettävät tilat, teatterit, elokuvateatterit, museot ja galleriat, huvi- ja teemapuistot, festivaalit, markkinat, kongressi- ja messukeskukset sekä muut tapahtumien järjestämiseen käytettävät tilat.
 • Suosittelemme, että muuta kuin välttämätöntä matkustamista Vaasan seudulle vältetään, koska sairastumisriski Vaasan alueella on huomattavasti suurempi kuin alueellamme.

Edellä luetellut rajoitukset ja suositukset ovat astuneet voimaan heti julkistamisesta lähtien eli 5.10.2020 alkaen.
https://www.kuussote.fi/ajankohtaista/uutiset/tiedote-alavuden-kuortaneen-soinin-ja-ahtarin-asukkaille.html

KUNNANTALON TOIMINTA

Kunnantalon ovet pidetään suljettuna 12.-31.10..2020 lähikontaktien rajoittamiseksi. Kuntalaisia kehotetaan kontaktoimaan asuntotoimistoa, teknistä toimistoa ja muita palveluja puhelimitse ja sähköpostitse. Yhteystiedot löytyvät verkkosivuilla. Välttämättömät tapaamiset tulee sopia ennalta. Tapaamisissa suositellaan käytettävän maskia. 
Muistattehan myös, että tapaamisiin ei voi osallistua flunssaoireisena.

Kunnan infossa asiointi kasvokkain ainoastaan sopimuksen mukaan numerosta (06) 2525 2000

Kunnanhallitus, kunnanvaltuusto ja lautakunnat kokoustavat normaalisti suositukset huomioiden.