Kesäteatterin ensi-ilta lähestyy

Kesäkuinen ilta Leppälänkylässä kerää kokoon jo tutuksi tulleen ryhmän, kun Kuortaneen kesäteatterin viimeisiä harjoituksia ennen “Vaimokulta ja armas anoppi”- esityksen ensi-iltaa käydään. Näytelmän harjoitukset on aloitettu jo hyvissä ajoin viime vuoden puolella ja enää hiotaan viimeisiä särmejä ennen esirippujen avaamista koko kansalle.

Näytelmän ohjaa Leena Peltoniemi ja sen on käsikirjoittanut Heikki Luoma. Peltoniemi kertoo, että näytelmän käsikirjoitus oli jo pöytälaatikossa odottamassa ja kun tuli aika alkaa miettiä tulevan kesän esitystä käsikirjoitus suorastaan huusi päästä koko kansan nähtäville.

Näytelmän ensi-ilta on sunnuntaina 18.6 ja esityksiä on ensi-illan lisäksi kahdeksan, joista viimeinen esitetään heinäkuussa. Leppälän maa- ja kotitalousseura huolehtii vieraista väliajalla ja tarjolla on juomaa sekä erilaista suolaista ja makeaa.

Näytelmä on kuorrutettu huumorilla ja viihteen takaa Sami Sarvikas, Anne Mikkilä, Annukka Salminen, Henna Kuusisto, Riitta Kiilinen sekä Kirsi Ruismäki. Näytelmä kertoo juuri avioliiton solmineesta pariskunnasta, joiden arkea värittää anopin ja miniän erimielisyydet siitä, kuinka nuorenparin tulisi yhteistä elämäänsä elää. Tilannekomiikkaa on luvassa roimasti ja Peltoniemi vakuuttaa, että näytelmä ei jätä ketään kylmäksi “nauru takuu”, Peltoniemi ja Salminen toteavat.

Yhtä näytelmää varten vaaditaan lukuisia työtunteja ja harjoituksia. Kun edellisen näytelmän viimeinen esitys on näytelty, pidetään pieni luova tauko ja sitten aletaan suunnitella seuraavan vuoden näytöstä. Salminen kertoo, että katsojamäärät ovat kasvaneet vain vuosi vuodelta. Keskimäärin esityksissä on ollut noin 500 kävijää, säät toki vaikuttavat paljon, mikäli esitys näytellään ulkona. Tänä vuonna esitys näytellään Leppälän seuralla sisätiloissa, joten pienet eikä isommatkaan sadekuurot esityksen kulkua häiritse ja katsojien sukkia kastele.

Vaikka kesäteatteri esitykset tuotetaan täysin harrastelijaporukalla, niin myös Kuortaneen kesäteatterilavoilta on osa jatkanut matkaansa isoimmillekin lavoille, jopa Helsingin Kaupunginteatterin esiintymisareenoille asti. Aiemmissa näytelmissä esiintyneet ovat kiitelleet paljon sitä kuinka helppo tähän porukkaan on ollut tulla mukaan, Peltoniemi kertoo. Harjoituksiin on voinut lähteä hyvin matalalla kynnyksellä mukaan ja kiitosta on tullut myös siitä, että jokainen saa olla täysin oma itsensä.

Peltoniemi toimii erityisopettajana tällä hetkellä ja on siirtymässä kokoaikaiseksi koulusihteeriksi syksyllä. Ohjaustyön lisäksi hän on pitänyt lapsille ja nuorille ilmaisutaidon kerhoja. Näytelmissä on myös nuorilla mahdollisuus kokeilla teatteriharrastusta pienellä kynnyksellä , esiintymisen voi aloittaa aivan pienelläkin roolilla. Kaikkiin näytelmiin ei kuitenkaan voida lapsia ja nuoria ottaa mukaan, tällöin erilaiset ilmaisutaidon kerhot toimivat parhaiten.

 

Esityksen ensi-ilta on sunnuntaina 18.6 klo 19.00. Muut esitysajat:

TI 20.6 klo 19

SU 25.6 klo 16 ja 19

TI 27.6 klo 19

SU 2.7 Klo 16 ja 19

TI 4.7 klo 19

PE 7.7 klo 19