Kesäpesästä virkistystä rantapäiviin

Kuortaneen 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Sanna Kämppi toivoo paljon asiakkaita Kesäpesään tänä kesänä.

Kuortaneen kirkkoranta on ollut suosittu auringonottopaikka jo vuosikymmeniä. Paikkaa on kehuttu myös Etelä-Pohjanmaan Rivieraksi. Mahtavalle hiekkarannalle on tultu ottamaan aurinkoa ja uimaan myös kauempaakin.

Tarjoiluakin on ”Rivieralta” löytynyt jo ainakin 40-luvulta saakka. Jo ennen talvisotaa Kirkkorannassa toimi Lotta-kioski. 80-luvulla ylemmäs rannasta rakennettiin nykyisinkin samalla paikalla toimiva Kesäpesä. Paikalta löytyi aikoinaan myös vesiliukumäki. Toiminta oli pitkään yrittäjävetoista mutta nykyään vetovastuu toiminnasta on paikallisella 4H-yhdistyksellä.

– Yhdestoista kesä lähtee nyt käyntiin tätä toimintaa, jolla myös työllistetään kuortanelaisia nuoria kesätöihin, kertoo Kuortaneen 4h-yhdistyksen toiminnanjohtaja Sanna Kämppi.

Kesäpesä on avoinna joka päivä klo 12-20 aina 12.8. saakka. Auringonottajille Kesäpesä tarjoaa sekä makeaa että suolaista, kahvia ja virvokkeita sekä tietenkin jäätelöä. Tänä kesänä kahvioon saadaan viimein myös korttimaksupääte, joten käteistä rahaa ei tavitse välttämättä mukaan. Rannalle tulijoille kesäpesästä löytyy myös pukuhuoneet ja suihkutilat, jotka ovat auki samoin kuin kahviokin

– Kioskista voi myös lainata erilaisia kesäpelejä, palloja ja hiekkalelujakin linnojen rakenteluun, jos rannalla viihtyy kauemmin ja haluaa uimisen ohella muuta tekemistä. Kunhan tavarat palauttaa takaisin käytön jälkeen, Kämppi toteaa.

Katso myös video: https://www.youtube.com/watch?v=RWBjR8PzITk