Kapkaupungista Kuortaneelle 

Kuortaneen hehku tarttui hetkessä Kapkaupungissa asuneiden Kyle ja Tiialotta Ueckermannin sydämiin, kun he vierailivat Etelä-Pohjanmaalla vuonna 2021 ja ihastuivat Kuortaneen Kirkkorannan kauneuteen.

Please accept statistics, marketing cookies to watch this video.

Kapkaupungissa viimeiset vuodet asuneiden Kyle ja Tiialotta Ueckermannin tulevaisuus muuttui nopeasti vuonna 2021, kun pariskunta oli vierailulla Etelä-Pohjanmaalla ja matka vei myös Kuortaneen Kirkkorantaan.
“Se oli täydellistä, se oli kaunista. Aurinko oli laskemassa, sää oli loistava, upea ranta ja jotain tapahtui. Sanoin Tiialotalle, että tämä tuntuu siltä, että täällä meidän tulisi asua. Kauniissa ja rauhallisessa paikassa.”, kertoo Kyle Ueckermann.

Ueckermannit ovat asuneet Kapkaupungin lisäksi  ympäri maailmaa useissa eri maissa ja kaupungeissa. Kyle on kotoisin Etelä-Afrikan pääkaupungista ja Tiialotta Lehtimäeltä, mutta Kuortane ei silti ollut hänellekään tuttu kuin Urheiluopistosta. Tiialotta oli ensin ihmeissään miehensä Kuortane innostuksesta, mutta muutto Kuortaneelle vanhaan omakotitaloon veden äärelle tapahtui kuitenkin melko nopeasti.
“En ihan helpolla ensin lämmennyt ajatukselle, mutta täytyy sanoa, että oli lopulta todella hyvä valinta.”, Tiialotta sanoo nauraen.

Kuortaneen keskeinen sijainti tärkeää 

Ueckermannien mukaan Kuortaneen keskeinen sijainti on yksi parhaista asioista. Puolen tunnin ajomatkan päässä on niin Keskisen kyläkauppa, Alajärvi kuin Seinäjoki. Toisaalta pariskunta näkee, että Kuortaneelta saa kaiken tarvittavan sen verran hyvin ja läheltä, että autoakaan ei välillä tarvitse päiväkausiin.
“Me käydään kävellen tuossa kaupassa aina ja mitä asioita hoidetaan keskustan alueella niin kävelee. Ja tuo Urheiluopistokin on puolentoista kilometrin päässä. Kaikki mukavan kävelymatkan päässä.”, iloitsee Tiialotta.
“Kuortane on lähellä kaikkea, mihin meidän on päästävä. Emme kovin usein käy esimerkiksi Seinäjoella, mutta tarvittaessa sinne on erittäin helppo päästä päätietä.”, Kyle jatkaa.

Luontoa, urheilua ja vapaa-ajan viettoa 

Tällä hetkellä Ueckermannien aika menee paljon talon remontoinnissa, mutta pariskunta tykkää lenkeistä koiran kanssa ja ulkoilusta luonnossa. Kuortaneen luonto tarjoaakin monenlaisia mahdollisuuksia ja Urheiluopistolla taas voi viettää aikaa niin urheillen kuin muuten vapaa-aikaa viettäen.
“Yksinkin käyn juoksemassa ja sitten käyn tuossa salilla Urheiluopistolla. Mulla ehkä kuitenkin pikkaisen liikunnallisempi arki. Urheiluopistolla on urheilumahdollisuudet niin kuin isoissa kaupungeissa. Se tuo heti vähän enemmän Kuortaneelle.”, Tiialotta sanoo.
“Tykkään työskennellä puutarhassa. Urheiluopistolle emme välttämättä mene treenaamaan, vaan vain pelaamaan biljardia tai syömään. On erittäin kätevää, että on mukava paikka paikallisesti, johon voi mennä vaikka keilaamaan tai viettämään muuten vain aikaa.”, Kyle lisää.

Elämänlaatua ja rauhaa Kuortaneelta 

Ueckermannit työskentelevät molemmat paljon kotona. Tiialotta käy Alajärvellä kerran viikossa kimppakyydillä, mutta tekee muuten töitä etänä. Kyle työskentelee lontoolaiselle yritykselle joukkorahoituksen parissa ja käy Lontoossa viiden-kuuden viikon välein.
“Mielestäni etätyön etuna on nykyään se, että voi asua pienellä paikkakunnalla. Ei tarvitse asua Helsingissä tai Tampereella. Suurissa kaupungeissa ei ole mitään vikaa, mutta mielestäni maaseudulla hyvä elämänlaatu on helpompi löytää.”, Kyle toteaa.

Ueckermannien elämä on rauhoittunut. Rauha ja hyvän elämän perusta perheelle on löytynyt Kuortaneelta.

Löydä sinäkin elämisen hehku Kuortaneelta: kuortane.fi/elamisen-hehkua/