HYVINVOINTIA HARRASTUKSISTA KANSALAISOPISTON KURSSEILLA

Lakeudenportin kansalaisopisto tiedottaa!

Syksy lähestyy ja sitä myöten myös kansalaisopistolla on alkamassa uusi lukuvuosi. Kauden alkua silmällä pitäen ilmestyy Lakeudenportin kansalaisopiston uusi opinto-ohjelma. Posti tuo vihkosen koteihin viikolla 32.

Kursseissa valinnanvaraa
Alkavalla kansalaisopiston kaudella 2018–2019 on mukana niin perinteisiä, jo pidempään jatkuneita kursseja, kuin myös aivan uusia kursseja. Valittavana on runsaasti ideoita harrastuksiin; mm. kädentaitoja, liikuntaa, kieliä ja musiikkia sekä erilaisia lyhytkursseja ja luentoja.

Uusilla kursseilla voi opetella mm. tekemään biisejä, roolivaatteita, hopeakoruja ja kitaran. Kieliopintojen valikoimaan on lisätty kiinan kieleen tutustumista, kurssit japanin kielestä ja kulttuurista sekä puolan kielestä ja kulttuurista. Tietotekniikan uutuuskurssina alkaa 3D-tulostus.
Kokkaustaitoja pääsee hiomaan mm. gluteenittoman leivonnan, grillauksen ja thairuoan valmistuksen parissa.
Liikuntaan liittyvät kurssit ovat aina suosittuja, tällä kaudella miesten liikuntaa on lisätty.
Naisille uutena järjestetään itsepuolustuskurssi.
Esiintymiseen ja näyttämötaiteisiin voi perehtyä mm. Improa kaikille-kurssin sekä esiintymiskurssin parissa. Lapsen kanssa voi harrastaa taapero- ja sisarusmuskareissa. Tarjolla on myös vauva-vanhempitanssia sekä taaperotanssia, jossa liikettä saa lapsen ohella myös vanhempi.
Syksyllä järjestetään käsityöretki, jonka puitteissa vieraillaan Seinäjoen käsityömessuilla ja Lankavan myymälässä Kauhavalla.
Avoimen korkeakoulun ja avoimen yliopiston opintoihin voivat osallistua kaikki aiheesta kiinnostuneet pohjakoulutuksesta riippumatta. Tarjolla on mm. kirjoittamisen perusopintoja.
Alavuden kulttuurikeskuksen luentotilaan voi tulla seuraamaan myös verkkoluentoja, jotka ovat Jyväskylän yliopiston ikääntyvien yliopiston verkkoluentosarjaa. Luentoihin on vapaa pääsy.
Edellä mainittujen lisäksi järjestetään yleisluentoja. Ne ovat kaikille avoimia ja maksuttomia tilaisuuksia, eivätkä vaadi ennakkoilmoittautumista. Luennoilla kuullaan mm. Alvar Aallon tarina ja Mannerheimin nuoruudesta.
Kannattaa huomioida myös syksyllä järjestettävät kansalaisopiston kehittämispäivät, jonne voi tulla esittämään ajatuksia siitä, mihin suuntaan kansalaisopistoa voisi kehittää.

Ilmoittautuminen alkaa 22.8.
Ohjelma on nähtävissä myös sivulla https://opistopalvelut.fi/lakeudenportti/. Sivulta voi kätevästi ilmoittautua kursseille sekä maksaa kurssimaksun. Netti-ilmoittautumisen lisäksi kursseille on mahdollista ilmoittautua myös puhelimitse sekä henkilökohtaisesti opiston toimistolla Alavudella. Opistopassin ostaneella on mahdollista osallistua kahteen pitkään lukuvuoden kestävään kurssiin sekä kahteen lyhyt kurssiin.

Ilmoittautuminen alkaa ajankohtaisia kursseja lukuunottamatta keskiviikkona 22.8.2018 klo 18. Espanjan kursseille ja kuvataidekouluihin on ilmoittautuminen jo menossa.
Syyskaudella opiskellaan 10.9.–9.12.2018 välisellä ajalla. Kevätkausi aloitetaan 7.1.2019, lukuvuosi päättyy 7.4.2019.
Lakeudenportin kansalaisopiston opinto-ohjelma kattaa Alavuden, Kuortaneen ja Ähtärin kurssivalikoiman.

Lisätietoja:
Lakeudenportin kansalaisopisto
Rehtori Arto Juurakko, p. 044 550 1389, arto.juurakko@alavus.fi.