Hitsaajan RekryKoulutukseen jälleen haku käynnissä

Teksti: Susanna Korkiatupa
Hitsaajan RekryKoulutus on jälleen käynnissä. Klikkaa kuvaa lisätietojen saamiseksi

Neljä kuortanelaista metallialan yritystä, Kutepa Group, JL-Metals Oy, Manor Oy ja Karjalan paja Ay, lähtivät keväällä mukaan rekrykoulutukseen, jossa koulutetaan työvoimaa suoraa yrityksen tarpeisiin. Koulutuksen järjestää Jamin Palvelut Oy, joka on Järviseudun koulutuskuntayhtymän omistama yritys. Osan koulutuksesta rahoittaa ELY-keskus. Koulutukseen osallistuvat aikuisopiskelijat tulevat mukaan hankkeeseen TE-keskuksen kautta.
Koulutus sisältää kolme teoriajaksoa, joihin sisältyy käytännön opetusta sekä kaksi pitkää työssäoppimisjaksoa ja pätevyyskokeet. Työssäoppimisjaksot suoritetaan Rekrykoulutuksessa mukana olevissa yrityksissä.
– Rekrykoulutuksia on järjestetty eri puolilla maakuntaa erityisesti metallialalle, keväällä aloitettu oli ensimmäinen lajissaan kuusiokunnissa. Nyt alkamassa on jo toinen koulutushaku. Rekrykoulutuksista on hyvät kokemukset: opiskelijat ovat tykänneet, pääsee suoraan tekemään työtä ja sen jälkeen vielä työllistymään. Yritykset ovat mukana koulutuksessa myös rahallisin panoksin, sopimukseen kuuluu, että kaikkiaan 80 % koulutuksen hyväksytysti suorittaneista pitää työllistää, kertoo Etelä-Pohjanmaan TE-keskuksen asiantuntija Johanna Olsson.

Metallialan työpaikkoja syntyy lisää
Kuortaneen kunnan elinkeinojohtaja Jyri Saranpään mukaan rekrykoulutus on myös hyvä askel tiiviimpään yhteistyöhön metalliyritysten välillä.
– Seuraavan vuoden kuluessa metalliyrityksiimme tarvitaan noin 20 uutta työntekijää, joten koulutukselle on kyllä tilausta. Rekrykoulutus on viesti siitä, että paikallinen pysyvä ammattitaito on yrityksille kasvun juuri ja paikallista työvoimaa nimenomaan halutaan, hän toteaa.
Työttömyysprosentti on Kuortaneella pieni, joten työvoimaa ei ole saatavilla, mikä hidastaa kasvua. Onneksi rekrykoulutuksen kaltaisia mahdollisuuksia löytyy. Aloite koulutuksen järjestämiseen tuli yrityksiltä itseltään. Yritykset saivat myös itse olla mukana opiskelijoiden valintaprosessissa.

Hitsaajan RekryKoulutukseen on nyt jälleen haku käynnissä. Koulutuksen kohderyhmänä on hitsaajan työstä kiinnostuneet TE-toimiston yli 20-vuotiaat työttömät ja työttömyysuhanalaiset työnhakijat, joilla on edellytyksiä työskennellä kyseisissä tehtävissä. Koulutuksesta järjestetään infotilaisuus pe 10.8.18 klo 13.00 osoitteessa Kuortaneen kunnantalo, Keskustie 52, Kuortane. Paikalla myös työnantajan ja kouluttajan edustajat. Infotilaisuuden jälkeen on mahdollisuus tutustua yrityksien tiloihin.

Lisätietoa koulutuksesta ja koulutukseen hakemisesta saat alla olevasta linkistä:
https://koulutukset.te-palvelut.fi/kt/679995?locations=Kuortane&announced=0&sort=1

Ensimmäisen RekryKoulutuksen käytännön oppimisjaksot järjestettiin kunnan hallissa Tuottajantiellä. Jamilta tuli halliin koneet ja pöydät sekä yksi aivan uusi mag/mig-hitsaus-konekin suoraan tehtaalta Kempiltä. Koulutukseen osallistuu seitsemän opiskelijaa, jotka valmistuvat heinäkuussa 2018.