Helatorstain kuntopyöräilypäivä 18.5.2023

Perinteinen Helatorstain kuntopyöräilypäivä järjestettiin tänä vuonna 18.5.2023. Tapahtumapäivä vietettiin jälleen hyvinkin sateisissa ja tuulisissa merkeissä, minkä vuoksi tapahtuman osallistumisaikaa jatkettiin sunnuntai-iltaan saakka.

Helatorstain pyöräilypäivässä oli tavanomaiseen malliin oheistoimintaa. Klo 11.00 Kuortaneen Osuuspankin edustalta starttasi Kuortaneen Ladun vetämä maastopyöräretki. Lisäksi kunnan nettisivuilla sekä jokaisella mehupisteellä oli tarjolla suunnistusjaoston valmistelema valokuvasuunnistusrata, jota sai suorittaa omatoimisesti tapahtumasunnuntaihin saakka.

Kokonaisuudessaan päivän aikana osanottajakortin palauttaneita oli 153 henkilöä. Osallistujien yhteenlaskettu kilometrimäärä oli 4767 km, mikä tekee jokaista osallistujaa kohden noin 32 kilometriä. Lisäksi osa ilmoitti pyöräilynsä tunteina, ja näistä tuli yhteensä 7 tuntia.  Suosituin reitti vaihteli tänä vuonna maanteiltä perinteiseen Kuortaneenjärven ympäryslenkkiin. Helatorstain TOP5: Ari Välimaa & Hannu Hautaniemi 250 km, Jorma Laitila 103 km, Salme Uusi-Pohjola 100 km ja Veera Knuuttila 92 km.

Osanottonsa pystyi myös tänä vuonna ilmoittamaan eri tavoin, joko paperilipukkeella tai sähköisesti. Osallistuneiden kesken arvottiin palkintoja, joista pääpalkinto oli Kuortaneen Osuuspankin lahjoittama polkupyörä. Tänä vuonna onnettarena toimi kunnan asiakaspalvelusihteeri ja pyörän voitti Kari Vilppula.

Jopo-pyörä luovutettiin voittajalle perjantaina 2.6. iltapäivästä. Palkintoa oli luovuttamassa kunnan vapaa-aikasihteeri Jonna Hakala sekä Kuortaneen Osuuspankista Katariina Lahti. Voitto oli mieluisa yllätys Vilppulalle. Pyöräilykilometrejä kertyi helatorstaina yhteensä 35 km ja suunnitelmissa on ajella itse voittopyörällä.

Alla tarkemmin kaikki arvontavoittajat.

Arvonnassa voittaneet:

  1. Jopo-polkupyörä – Kari Vilppula
  2. Kuortane Games 2020 2 hlön lippupaketti – Aila Honkola
  3. Termosmuki – Marko Siltakoski
  4. Otsalamppu – Matti Porkkus
  5. Ensiapulaukku – Veijo Honkola
  6. Tuubihuiveja (1 kpl/hlö) – Joonas Pajula, Pauli Ruismäki, Virpi Niemelä, Raija Koivuniemi, Juho Knuuttila
  7. Kesähattuja (1kpl/hlö) – Mauno Takanen, Matti Vesteri, Salme Kivenmäki
  8. Lippiksiä (1 kpl/hlö) – Satu Siltakoski, Riitta Björlin

Palkinnot voi noutaa kunnantalon infopisteeltä sen aukioloaikojen puitteissa. Onnea kaikille voittajille ja kiitos osallistuneille!

Kuvassa kunnan vapaa-aikasihteeri Jonna Hakala sekä Kuortaneen Osuuspankin lahjoittaman Jopo-pyörän tämänvuotinen voittaja Kari Vilppula, joka on osallistunut monena vuonna pyöräilypäivään.