Eija Paavola Kokkaamo Ateriapalvelu Oy:n toimitusjohtajaksi

Ähtärin kaupungin ruokapalvelu- ja kehittämispäällikkö, restonomi (YAMK) Eija Paavola on valittu Kokkaamo Ateriapalvelut Oy:n toimitusjohtajaksi. Kokkaamo Ateriapalvelut Oy on Etelä-Pohjamaan hyvinvointialueen, Isojoen kunnan, Kuortaneen kunnan, Soinin kunnan ja Ähtärin kaupungin perustama yritys, joka huolehtii vuoden 2023 alusta lähtien sote-aterioista sekä varhaiskasvatuksen ja koulujen ateriapalveluista Isojoen, Kuortaneen, Soinin ja Ähtärin alueella.

Kokkaamossa ateriapalvelut toteutetaan ”keskuskeittiöperiaatteella”, jolloin kunkin kunnan ateriat valmistetaan yhdessä keittiössä. Yhtiöittäminen mahdollistaa keskuskeittiötoiminnan jatkumisen ja samalla ateriat voidaan valmistaa paikallisesti. Lisäksi työpaikat säilyvät kunnissa.

Kokkaamo Ateriapalvelut Oy perustettiin hyvinvointialueen ja edellä mainittujen kuntien ja kaupungin kanssa, koska sote-uudistuksen myötä kunta/kaupunki ei voi tuottaa ateriapalveluita suoraan hyvinvointialueelle, vaan toiminta oli yhtiöitettävä.

Eija Paavolalla on yli 30 vuoden kokemus julkisten ruokapalvelujen johtamisesta Keski- ja Etelä-Pohjanmaalla. Uuteen tehtävään hän suhtautuu innostuneesti:
– Uusi tehtävä on kiinnostava ja myös haasteellinen. Tarkoitukseni on käydä ensi vaiheessa tutustumassa eri keittiöihin, jotta pääsen näkemään eri toimintaympäristöt, Paavola kertoo.

Kokkaamo Ateriapalvelut Oy:ssä tulee olemaan noin 40 työntekijää neljän kunnan alueella ja liikavaihto tulee olemaan 3,5–4 miljoonaa euroa.

Kuvassa Eija Paavola istuu.
Eija Paavola (kuva Maarit Rapp)