Aurinkosähkön hankehaku käynnistymässä – infopäivä Helsingissä 25. huhtikuuta

Työ- ja elinkeinoministeriö 4.4.2023Tiedote

Luxemburg rahoittaa EU:n uuden uusiutuvan energian rahoitusmekanismin kautta 40 miljoonalla eurolla Suomeen sijoittuvia uusia aurinkosähköhankkeita. Tuettavat hankkeet valitaan kilpailutuksessa, jonka järjestävät Euroopan komissio ja Euroopan ilmasto-, infrastruktuuri- ja ympäristöasioiden toimeenpanovirasto CINEA.

Suomen ja Luxemburgin välinen sopimus rahoituksesta on ensimmäinen EU:n jäsenvaltioiden välinen sopimus rahoitusmekanismin hyödyntämisestä. Työ- ja keinoministeriö kertoi asiasta 27.2.2023 julkaistussa tiedotteessa.

Työ- ja elinkeinoministeriö järjestää yhteistyössä komission ja CINEA:n kanssa infopäivän uusiutuvan energian rahoitusmekanismista. Tilaisuus järjestetään Helsingissä tiistaina 25.4.2023 klo 10.00-12.30 osoitteessa Eteläesplanadi 4. Tilaisuuteen voi osallistua joko etänä tai paikan päällä.

Tilaisuus on maksuton, ja ilmoittautumista varten on avattu linkki CINEA:n nettisivuilla 20.4.2023 asti. Tilaisuus on pääosin englanninkielinen. Osallistuminen on mahdollista paikan päällä tai etänä. Tilaisuuteen ilmoittautuneet saavat linkin myöhemmin

Uusiutuvan energian rahoitusmekanismin haun odotetaan avautuvan keskiviikkona 12.4.2023 ja päättyvän 27.9.2023. Hakuohje julkaistaan viimeistään haun avautuessa (TÄHÄN AO, pitkä hyperlinkki). Hakuun voivat osallistua 5-100 megawatin kokoiset aurinkosähköhankkeet. Hausta voidaan tukea hankkeita enintään 400 megawatin verran.

Ilmoittautumislinkki infopäivään Komission teemasivu