Ajantasainen tiedote koronaviruksesta (päivitetty 11.5. klo 10.30)

Tiedotetta päivitetään säännöllisesti palveluiden toimintojen varmistuessa.

KOULUT JA VARHAISKASVATUS

Koulujen ja varhaiskasvatuksen rajoituksen päättyvät 14.5. Oppilaiden vanhemmat saavat tarkempaa infoa Wilman kautta,
Lukio jatkaa etäopiskelussa.
Esi- ja perusopetuksen oppilaille kouluruuan jakelu kotiin päättyy.
Lukion oppilaille ruuan jakelu jatkuu. Ruokaa ei kuitenkaan toimiteta enää kotiin. (Jakelussa poikkeuksia helatorstaiviikolla)

Koulut suljetaan 18.3.-13.5. väliseksi ajaksi.
Opetus järjestetään vaihtoehtoisilla tavoilla, muun muassa etäopiskelua, erilaisia digitaalisia oppimisympäristöjä ja -ratkaisuja sekä tarvittaessa itsenäistä opiskelua hyödyntäen.

Poikkeukset lähiopetukseen koulun tiloissa:
– Koulussa järjestettävä esiopetus.
– Perusopetuksen 1-3 luokkien lähiopetus kaikille sitä tarvitseville. Vahva ohjeistus on kuitenkin pysyä kotona etäopiskelussa.
– Erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville, kuitenkin niin että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät näin.

Päivähoito pidetään avoinna. Vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät niin.

Esi-ja perusopetuksen sekä lukiokoulutuksen oppilaille kouluruokaa jaetaan keskitetysti Kauppakeskus Kuurnassa sijaitsevasta nuoristotilasta (Nuke). Jakopäivät: maanantai, tiistai ja torstai klo 11.00 – 12.15.
Oppilaalle, jolla yli 5km matka Kuurnaan ja jotka eivät itse pysty kuljetusta järjestämään, ateria toimitetaan kotiin.
Lounastilaukset koululaisille tehdään ennakkoon kouluruokailu@kuortane.fi. Wilmassa on julkaistu asiasta tarkempi tiedote.

Oppilashuollon palvelut etäopiskelun aikana

SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUT

Kuusiolinnan sivuilta löydät kattavasti ajankohtaista tietoa alueen sosiaali- ja terveyspalveluista: https://www.kuusiolinna.fi/

Vierailut vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä, hoitolaitoksissa, terveydenhuollon yksiköissä ja sairaalassa on kielletty. Poikkeuksia ovat tapauskohtaisesti arvioiden kriittisesti sairaiden ja lasten oireettomat läheiset, saattohoidossa olevien läheiset sekä puoliso tai tukihenkilö synnytysosastolla.

Palveluliikenne (asiointiliikenne) ryhmäkuljetuksena keskeytetty Kuusiokuntien alueella. Tavoitteena on pyrkiä hidastamaan koronaviruksen leviämistä erityisesti ikäihmisille.

Kaikille tarkoitettu kauppakassipalvelu toimii alla olevan mukaisesti:
Kauppakassipalvelu toimii soittamalla tilaus K-market Kuortaneen puhelinnumeroon 06-5254223. Maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 17 mennessä tehdyt tilaukset toimitetaan seuraavan päivän aikana. Asiakas sopii maksutavan ensimmäisen soiton yhteydessä. Tilin oerustaminen onnistuu myös puhelimitse.
Ostosten keräämisen hinta on 2,5€/ostokset.
Kuljetuksen hinta: 6€/max 5km, 12€/max 10km ja 20€/max 20km

Ruokakassien jako vähävaraisille ja sitä tarvitseville Kauppakeskus Kuurnassa sijaitsevasta nuorisotilasta (Nuke) torstaisin 12:30-13:30.
Mikäli ruokakassien jakoaika on huono, voi kassin saada mukaan esim kouluruuan jaon yhteydessä. Tämä sovittava etukäteen.
Lisätietoja Nuoriso- ja kulttuurisihteeri Annukka Salminen p. 040 7394 451

TUKEA ARJEN TOIMINTOIHIN KUORTANEEN ALUEELLA POIKKEUSOLOISSA 2020

Erillisohje yli 70-vuotiaille
Toimintaohjeena yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan (karanteenia vastaavat olosuhteet), poislukien kansanedustajat, valtiojohto ja kunnalliset luottamushenkilöt. Tällä pyritään ehkäisemään koronaviruksen leviäminen ikäihmisiin.

KuusSoTen alueen kuntien ja kaupunkien johtajat vetoavat yli 70-vuotiaisiin ja riskiryhmiin: Välttäkää lähikontakteja!

KUNNANTALON TOIMINTA

Kunnantalon ovet pidetään suljettuna 31.7.2020 saakka lähikontaktien rajoittamiseksi. Kuntalaisia kehotetaan kontaktoimaan asuntotoimistoa, teknistä toimistoa ja muita palveluja puhelimitse ja sähköpostitse. Yhteystiedot löytyvät verkkosivuilla. Välttämättömät tapaamiset tulee sopia ennalta. Muistattehan myös, että tapaamisiin ei voi osallistua flunssaoireisena.

Kunnan infossa asiointi kasvokkain ainoastaan sopimuksen mukaan numerosta (06) 2525 2000

Kunnanhallitus ja lautakunnat kokoustavat normaalisti. Kunnanvaltuuston kokoukset katsotaan tilanteen mukaan.

Kunnantalo on kokonaan suljettuna kesäsulun aikaan 29.6.-26.7.2020.

RAJOITUKSET

Rajoitetaan julkiset kokoontumiset kymmeneen henkilöön ja suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla.

Ohjeistuksen mukaan museot, kirjasto, harrastustilat ja –paikat, urheilutilat, nuorisotilat, kerhotilat, järjestöjen kokoontumistilat, vanhusten päivätoiminta, kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset suljetaan. Suositellaan yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden sekä uskonnollisten yhteisöjen toimivan samoin.

Ulkoharrastuspaikat avataan 14.5. alkaen kokoontumisrajoituksia noudattaen. (10 henkilön ryhmissä, maksimissaan 30 henkilöä alueella)

Kirjasto avataan 1.6. hallitusti ja rajatusti. (Asiasta tiedotetaan myöhemmin lisää)
Lainata voi jo varaamalla ja noutamalla: Kirjaston varausten noutoajat maaanantaista 11.5. lähtien

Valtioneuvoston tiedote rajoitusten purusta 4.5.2020: https://vnk.fi/artikkeli/-/asset_publisher/hallitus-linjasi-suunnitelmasta-koronakriisin-hallinnan-hybridistrategiaksi-ja-rajoitusten-vaiheittaisesta-purkamisesta
Valtioneuvoston tiedote poikkeusoloista 16.3.2020:
https://vnk.fi/artikkeli/-/asset_publisher/hallitus-totesi-suomen-olevan-poikkeusoloissa-koronavirustilanteen-vuoksi

Lisätietoa
THL: https://thl.fi/fi/
Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri: http://www.epshp.fi/
Kuussote: https://www.kuussote.fi/
Kuusiolinna Terveys: https://www.kuusiolinna.fi/