fbpx

Koronatietoa

Kustannustuki 5.

Kustannustuen viides hakukierros alkaa 21.12.2021. Tukea haetaan Valtiokonttorin sähköisestä asiointipalvelusta.
Kustannustuen viides kierros on tarkoitettu yrityksille, joiden liiketoiminta on kärsinyt julkisoikeudellisesta, koronapandemian torjuntaan liittyvästä rajoituksesta tukikautena 1.6.–30.9.2021. Rajoitus on voinut kohdistua suoraan yritykseen tai sen asiakaskuntaan.

Tuen ehdot:

  • Yrityksen Verohallinnolle 1.6.2021 ilmoitettu päätoimiala kuuluu tuen piiriin. Jos yrityksen toimiala ei kuulu tuen piiriin mutta muut tuen ehdot täyttyvät, tukea voidaan myöntää harkinnanvaraisesti, jos yritykseen tai sen asiakaskuntaan on kohdistunut julkisoikeudellinen koronapandemian torjuntaan liittyvä rajoitus. Katso tuen piiriin kuuluvat toimialat >
  • Yrityksen liikevaihto on laskenut yli 30 % vertailukausien välillä.
  • Yrityksellä on ollut palkkakuluja ja joustamattomia kuluja, joita on vaikea sopeuttaa.

Yritysten lisäksi säätiöt ja yhdistykset, joilla on liiketoimintaa, voivat hakea tukea. Yritysten kokoa tai yhtiömuotoa ei ole rajattu. Yrityksellä tulee kuitenkin olla Y-tunnus.

Kustannustuen viides hakukierros on avoinna 21.12.2021–18.2.2022.

Yrittäjän talousapu

Yrittäjän talousavusta saat luottamuksellista, riippumatonta, maksutonta ja asiantuntevaa apua, tukea ja neuvontaa. Yrittäjän talousavun neuvojat ovat yrityksen talouden ja terveyttämisen asiantuntijoita. Ota rohkeasti yhteyttä, niin etsitään yhdessä keino päästä parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen. Pääset alkuun soittamalla tai jättämällä yhteydenottopyynnön lomakkeen kautta. Muista, että ei ole väärää hetkeä olla yhteydessä!

ma–pe klo 9–16.15 numerossa 0295 024 880 (pvm/mpm)

Lisätietoja

Kaikki koronasta yrittäjälle – sivusto

Suomen Yrittäjät ovat koonneet verkkoon Yrittäjien koronasivuston, jossa mm. tärkeimmät koronavirusta koskevat uutiset sekä neuvoja ja ohjeita yrittäjille.

Linkki sivustolle