Kuurtanes-hiihto 24.2.2019

Tänä vuonna järjestetään jo 58. Kuurtanes-hiihto sunnuntaina 24.2.2019. Tänne sivuille pyritään kokoamaan tapahtumaan liittyvää tietoa. Asiasta tiedotetaan myös lehdissä sekä sosiaalisessa mediassa.

Kuurtanes-hiihto on hiihdetty ensimmäisen kerran vuonna 1961, jonka jälkeen vain kaksi kertaa ei ole päästy hiihtämään. Kyseessä on Etelä-Pohjanmaan vanhimpia latutapahtumia. Parin vuoden päästä 2021 vietetään hiihtotapahtuman 60-vuotisjuhlavuotta, jota tullaan muistamaan eri tavoin.

HUOM! Hiihdon latureististöä joudutaan lyhentämään lämpimän sään takia, ja tarjolla on noin 90 km latu-uraa. Järviladut sekä Leppälän yhdyslatu ovat poissa käytöstä. Pääosa laduista on perinteisen uraa, mutta luisteluhiihdollekin on varattu reitistöä lähinnä opiston ja kympinmajan alueella. Tilannetta seurataan säännöllisesti, ja lopullinen reitti varmistuu viimeistään to 21.2.

Jokaisen hiihtäjän on hyvä varautua omaan huoltoon varaamalla mukaan mehua ja muuta ravintoa matkaa varten. Järjestäjät toivovat, että maan- ja rantojen omistajat sekä moottorikelkkailijat välttäisivät koneilla liikkumista latu-urilla ennen hiihtopäivää ja myös sen jälkeen.

Kuurtanes-hiihto pdf-mainos löytyy myös jaettavaksi.

Kuurtanes-hiihto turvallisuussuunnitelma 24.2.19 (päiv. 22.2.19).

LATAA OMASI: Latureitti reittikartta ja ohjeitus pdf

 

REITTIKARTTA

HUOLTO- JA MEHUPISTEET

Laturetken huoltopisteet ovat avoinna hiihtopäivänä klo 10.00 – 16.00 välisenä aikana.

  • Kuortaneen urheiluopisto, uimahalli (mehu ja ruoka – hernekeitto ja kasvissosekeitto)
  • Kympin maja (mehu + makkara), Kuortaneen Latu, Mauno Sippola, 040-5472715
  • Länsiranta (mehu) – Harri Lähteenmaa, 0500 214 419
  • Koiviston mökki Kuhajärvellä (mehu, kahvia, voileipiä, makkaranpaistoa myytävänä), Liisa Koivisto 0400 844 389
  • Torppa (mehu) *ei ole henkilöstöä*
  • Kivenmäen/Ypänkallion kota (mehu), Salme Kivenmäki 050 570 1527
  • Ylijoen koulu (mehu ja hernekeitto), Tervamartat ry, Heli Lepistö 040 5651128

Ruokailumaksu on aikuisilta 3 € ja alakoululaisilta 2 €. Mehu on huoltopisteissä ilmaista, ja joissakin on myös maksullista myyntiä tarjolla (kahvia, teetä, hedelmiä, karkkeja, makkaraa jne.)

 

OSANOTTOKORTIT

Huoltopisteissä on osanottokortteja, joilla jokainen hiihtäjä kirjaa osanottonsa. Kortin voi pitää myös koko retken ajan mukanaan ja huoltopisteissä korttiin voi lyödä kunkin huoltopisteen leiman tai kynällä merkinnän. Ihan kaikissa huoltopisteissä ei leimasinta ole.

Korttiin tarvitaan nimi, osoite, ikä, hiihdetty matka ja suosituksena myös puhelinnumero palkintojen toimituksen epäselvyyksien selvittämiseksi.

Kortti palautetaan siihen huoltopisteeseen, mihin kukin retkensä päättää. Osanottokorttien palautteiden kesken arvonta, jossa palkintoina pääsylippuja (2 kpl) 22.6.19 Kuortane Games -kisoihin, (2 kpl) lehtitilauslahjakortteja ja tavarapalkintoja.

 

 

TÄRKEÄÄ MUISTETTAVAA

Jokainen hiihtäjä osallistuu laturetkelle omalla vastuullaan. Noudata siis kaikissa tilanteissa ja olosuhteissa ERITYISTÄ VAROVAISUUTTA!!! Liikenneväylien ylitykset on erityisesti otettava huomioon. Lähtiessäsi matkaan ilmoita kotoväellesi aikomasi hiihtoreitti. Mahdollisen haaverin sattuessa Sinua osataan etsiä oikealta suunnalta. Nauti rauhallisesta hiihtelystä ja huoltopisteiden palvelusta. Varaa yllesi tuulta pitävää vaatetta.

 

Suksi ladulle ! Muista – ei matka tapa – vaan vauhti. Luistavaa ja mukavaa matkaa !

Järjestäjät: Kuortaneen liikuntatoimi, Kuurtanes-hiihtotoimikunta, Kylätoimikunnat, Kuortaneen Latu, Tervamartat ry ja yksityiset ihmiset/Lähteenmaa, Koivisto ja Kivenmäki.

Lisätietoja tapahtumasta saat kunnan liikuntasihteeriltä Tuomas Mikkolalta, puh. 040-6317 442 (050-4115121), email tuomas.mikkola@kuortane.fi