fbpx

Valtioneuvoston määräysten vaikutukset Kuortaneen kunnan palveluihin (23.3. klo 9.30)

Tiedotetta päivitetään säännöllisesti palveluiden toimintojen varmistuessa.

Koulut ja varhaiskasvatus

Koulut suljetaan 18.3.-13.4. väliseksi ajaksi.
Opetus järjestetään vaihtoehtoisilla tavoilla, muun muassa etäopiskelua, erilaisia digitaalisia oppimisympäristöjä ja -ratkaisuja sekä tarvittaessa itsenäistä opiskelua hyödyntäen.

Poikkeukset lähiopetukseen koulun tiloissa:
– Koulussa järjestettävä esiopetus.
– Perusopetuksen 1-3 luokkien lähiopetus kaikille sitä tarvitseville. Vahva ohjeistus on kuitenkin pysyä kotona etäopiskelussa.
– Erityisen tuen päätöksen saaneiden oppilaiden lähiopetus sitä tarvitseville, kuitenkin niin että ne vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät näin.

Päivähoito pidetään avoinna. Vanhemmat ja huoltajat, joiden on mahdollista järjestää lapsen hoito kotona, menettelevät niin.

Ylioppilastutkinnon kokeet toteutetaan 13.3.2020 julkaistussa tiivistetyssä aikataulussa 23.3.2020 mennessä huomioiden terveysviranomaisten antamat määräykset.

Sosiaali- ja terveyspalvelut

Vierailut vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä, hoitolaitoksissa, terveydenhuollon yksiköissä ja sairaalassa on kielletty. Poikkeuksia ovat tapauskohtaisesti arvioiden kriittisesti sairaiden ja lasten oireettomat läheiset, saattohoidossa olevien läheiset sekä puoliso tai tukihenkilö synnytysosastolla.

Palveluliikenne (asiointiliikenne) ryhmäkuljetuksena keskeytetty Kuusiokuntien alueella ajalla 16.3.-12.4.3020. Tavoitteena on pyrkiä hidastamaan koronaviruksen leviämistä erityisesti ikäihmisille.

Kaikille tarkoitettu kauppakassipalvelu toimii alla olevan mukaisesti:
Kauppakassipalvelu toimii soittamalla tilaus K-market Kuortaneen puhelinnumeroon 06-5254223. Maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 17 mennessä tehdyt tilaukset toimitetaan seuraavan päivän aikana. Asiakas sopii maksutavan ensimmäisen soiton yhteydessä. Tilin oerustaminen onnistuu myös puhelimitse.
Ostosten keräämisen hinta on 2,5€/ostokset.
Kuljetuksen hinta: 6€/max 5km, 12€/max 10km ja 20€/max 20km

Erillisohje yli 70-vuotiaille
Toimintaohjeena yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan (karanteenia vastaavat olosuhteet), poislukien kansanedustajat, valtiojohto ja kunnalliset luottamushenkilöt. Tällä pyritään ehkäisemään koronaviruksen leviäminen ikäihmisiin.

Kuussoten ja Kuusiolinnan tiedotteita

Yhteenvetouutinen. Toimi  näin,  jos epäilet saaneesi koronavirustartunnan:
https://www.kuusiolinna.fi/ajankohtaista/toimi–nain,—jos-epailet-saaneesi-koronavirustartunnan

Kuusiolinna Terveyteen hengitystieinfektiopotilaille oma poliklinikka Alavuden terveysasemalle!
Muista, että potilaan tulee olla yhteydessä aina ensin puhelimitse ennen hengitystiepoliklinikalle saapumista. puh. 06 2525 7612
https://www.kuusiolinna.fi/ajankohtaista/kuusiolinna-terveyteen-hengitystieinfektiopotilaille-oma-poliklinikka-alavuden-terveysasemalle

Kiireettömät hammashuollon ajat perutaan riskiryhmiltä:
https://www.kuusiolinna.fi/ajankohtaista/hammashuollon-kiireettomat-ajat-perutaan-riskiryhmiin-kuuluvilta-potilailta

Yli 70-vuotiaiden ja riskiryhmiin kuuluvien kiireetömät ajat terveydenhuoltoon:
https://www.kuusiolinna.fi/ajankohtaista/yli-70-vuotiaiden-ja-riskiryhmiin-kuuluvien-henkiloiden-kiireettomat-ajanvaraukset-terveydenhuoltoon

Kunnantalon toiminta

Kunnantalon ovet pidetään suljettuna 19.3.-13.4.2020 välisenä aikana lähikontaktien rajoittamiseksi. Kuntalaisia kehotetaan kontaktoimaan asuntotoimistoa, teknistä toimistoa ja muita palveluja puhelimitse ja sähköpostitse. Yhteystiedot löytyvät verkkosivuilla. Välttämättömät tapaamiset tulee sopia ennalta. Muistattehan myös, että tapaamisiin ei voi osallistua flunssaoireisena.

Kunnan infossa asiointi kasvokkain ainoastaan sopimuksen mukaan numerosta (06) 2525 2000

Kunnanhallitus ja lautakunnat kokoustavat normaalisti. Kunnanvaltuuston kokoukset katsotaan tilanteen mukaan.

Rajoitukset

Rajoitetaan julkiset kokoontumiset kymmeneen henkilöön ja suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla.

Ohjeistuksen mukaan museot, kirjasto, harrastustilat ja –paikat, urheilutilat, nuorisotilat, kerhotilat, järjestöjen kokoontumistilat, vanhusten päivätoiminta, kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset suljetaan. Suositellaan yksityisen ja kolmannen sektorin toimijoiden sekä uskonnollisten yhteisöjen toimivan samoin.

Koko valtioneuvoston tiedotteen voit lukea tästä: https://vnk.fi/artikkeli/-/asset_publisher/hallitus-totesi-suomen-olevan-poikkeusoloissa-koronavirustilanteen-vuoksi

Lisätietoa
THL: https://thl.fi/fi/
Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri: http://www.epshp.fi/
Kuussote: https://www.kuussote.fi/
Kuusiolinna Terveys: https://www.kuusiolinna.fi/