fbpx

Kuortaneen kunta on avannut sähköisen haun yksinyrittäjien tuelle

Kuortaneen kunta on avannut yksinyrittäjille haun koronaviruksen aiheuttamaan taloudellisen tilanteen heikentymiseen. Haku on avattu sähköisenä Kuortaneen kunnan www-sivuilla täällä: https://kuortane.fi/yrittajalle/koronatuki/

Yksinyrittäjän tuessa on kyse 2000 euron suuruisesta kertakorvauksesta yksinyrittäjän yritystoiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin. Näitä ovat esimerkiksi yritystoimintaa varten hankittujen tilojen ja laitteiden kustannukset sekä kirjanpito- ja toimistomenot. Yrittäjän itselleen nostamaa palkkaa ei lueta kustannuksiin, mutta kaikkiin muihin kustannuksiin tukea voidaan käyttää. Avustusta voidaan myöntää 16.3.2020 – 31.8.2020 välillä yksinyrittäjän toiminnasta aiheutuneisiin kustannuksiin yksinyrittäjän toiminnan vakauttamiseksi. Yksinyrittäjät voivat hakea avustusta 30.9.2020 saakka.

Yrittäjä voi hakea sekä yksinyrittäjän tukea kunnalta, että työttömyysturvaa TE-toimistosta.  Niitä ei soviteta yhteen, eli toisen saaminen ei vaikuta toisen saamiseen tai sen määrään. Kun ilmoittautuu vielä tänään 15.4.2020, voi saada työmarkkinatuen myös taannehtivasti 16.3. alkaen! Katso ohje työttömyysturvan hakemiseen täältä: https://kuortane.fi/yrittajilla-oikeus-tyottomyysturvaan-30-6-2020-saakka/

Myönnettävä yksinyrittäjätuki on kunnan ja yrittäjän välinen sopimus. Sopimus kunnan ja yrittäjän välille syntyy, kun kunta tekee tukipäätöksen ja yrittäjä hyväksyy tuen myöntämisen ehdot.

Kuortanelaiset yksinyrittäjät hakevat tukea Kuortaneen kunnalta (YTJ-rekisterin mukaisesta kotikunnasta), joka käsittelee hakemukset saapumisjärjestyksessä. Sähköinen lomake täytetään ja lähetetään suomi.fi-palvelussa joka vaatii tunnistautumisen esimerkiksi pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Lisätietoja alla olevalla videotallenteella, sekä

Aki Ruotsalalta

Puh. 040 505 7802 | aki.ruotsala@kuortane.fi