fbpx

Kunnanvaltuustolle jatkokokous torstaina 21.11.

Kuortaneen kunnanvaltuusto päätti maanantaisessa kokouksessaan 18.11. jatkaa Kuusiolinna Terveys Oy:n osakekauppaa koskevaa päätöksentekoa jatkokokouksessa torstaina 21.11.
Pihlajalinnalta on pyydetty vielä lisäselvityksiä sopimuskohtiin ja tästä syystä asian käsittely siirrettiin jatkumaan torstaina.

Maanantaisessa kokouksessa käsiteltiin kunnan veroprosenteista vuodelle 2020. Kuortaneella veroprosentit päätettiin pitää nykyisellä tasolla. Kuortaneella tuloveroprosentti on 21,00, yleinen kiinteistöveroprosentti 0,93, vakituiseen asumiseen käytetyn rakennuksen kiinteistöveroprosentti 0,45 ja muuhun asumiseen käytetyn rakennuksen 1,05. Yleishyödylliset yhteisöt on vapautettu kiinteistöverosta.

Kokouksessa päätettiin päivittää myös vuoteen 2025 ulottuvaa kuntastrategiaa. Kuortaneen nykyinen visio ”Kuortane on elinvoimainen, kasvava ja uudistushenkinen paikkakunta.” päätettiin muuttaa muotoon ”Kuortane on Etelä-Pohjanmaan paras asuinkunta.
– Vaalikauden puolivälissä on tarkasteltu kuntastrategiaa muun muassa valtuustoseminaarissa. Totesimme, että nykyinen visio on jo oikeastaan saavutettu ja halusimme asettaa kunnianhimoisemman näkemyksen vuoteen 2025 ulottuvaan strategiaan, totesi kunnanjohtaja Pentti Turunen.
Vuoteen 2021 ulottoviin tavoitteisiin lisättiin muun muassa matkailun kehittäminen sekä Kantatien ja Kirkkotien välisen keskusta-alueen kehittämisen suunnitelman toteuttaminen.

Valtuusto päätti perustaa Kiinteistöyhtiö Kuortaneen yritystilat-nimisen yhtiön alkaen 1.1.2020. Asian esitelleen elinkeinovastaava Ruotsalan mukaan yhtiö tarvitaan, koska kuntalaki ja kilpailulainsäädännön uudistukset edellytävät muutoksia kunnan toimiessa vapailla markkinoilla. Asiaa on käsitelty aiemmin jo tarkastuslautakunnan ja tilintarkastusyhteisön edellyttämänä ja valmisteltu kunnanhallituksessa.
Yhtiöön on tarkoitus siirtää kunnan omistamat ja erikseen määritellyt yrityskiintestöt sekä yritystilat. Tässä vaiheessa puhutaan Manor Oy:n käytössä olevasta kiinteistöstä Lentilässä, Kutepa Rubber Oy:n käytössä olevasta kiinteistöstä Mäyryssä, kahdesta pienyrittäjätilasta Sampolan teollisuusalueella, Kuurnan kiinteistöstä, Kipinätuvasta sekä Koy Oivankulman osakkeista.

Kunnanvaltuuston maanantainen kokous on katsottavissa kunnan Youtube-kanavalta alla olevasta linkistä:
https://youtu.be/oSPST73WjFY