fbpx

Helatorstain pyöräpäivän hyvä sää sai ihmiset liikkumaan

Pääpalkinnon voittaja Eero Sivula vastaanotto Jopo-pyöränsä.

Kuortaneen perinteinen helatorstain kuntopyöräpäivän sää suosi liikkujia. Tapahtuma järjestettiin edellisvuoden tapaan omatoimitapahtumana ilman erillisiä palveluita. Pyörätapahtuman perinne on pitkä, sillä useat perheet olivatkin liikkeellä jo kolmannessa sukupolvessa. Tarjolla oli myös Kuortaneen keskustan ympärille rakennettu pyöräsuunnistusrata. Päivän aikana palautettiin 407 osanottajakorttia, mutta pyöräilijöitä oli varmasti enemmän liikkeellä. Suosituin reitti oli perinteinen Kuortaneenjärven ympäryslenkki, mutta myös keskustan, Mäyryn sekä Salmen lenkit keräsivät paljon osallistujia. Helatorstain TOP10 pyöräilymatkassa olivat Hannu Takanen 115km, Jorma Mäkelä 115km. Marja Ala-Honkola 107km, Tuomas Kangas 107km, Jussi Ala-Honkola 107km, Tapio Niemi 103 km, Anne Hiironniemi 98 km, Ari Välimaa 95km, Salme Uusi-Pohjola 84km ja Antti Valkama 74 km.

Osanottajakortin palauttaneiden kesken arvottiin muutamia palkintoja, joista pääpalkinto Kuortaneen Osuuspankin lahjoittama Jopo-polkupyörä meni Eero Sivulalle Alavudelta (kuvassa). Eero Sivula on ennenkin ollut mukana pyörätapahtumassa ja seuraa aktiivisesti eri sivuilta ajankohtaisia tapahtumia. Hän pyöräilee vuosittain paljon, ja edellisvuonna tuli yli 2500 km poljettua. Eero oli tyytyväinen hyvästä tuuristaan pääpalkinnon voittamisessa.
– Eläkkeellä on aikaa liikkua enemmänkin, mutta ikä alkaa painamaan. Sähköpyörääkin olen kokeillut, mutta se tuntuu vielä liian helpolta. Hänen mielestään hyvät palkinnot ovat sopiva kannuste myös osallistua tapahtumiin. Tämä pyörä menee omaan käyttöön mökki pyöräksi ja tulee tarpeeseen, toteaa Eero Sivula liikkumisestaan.

Arvonnassa voittaneet:

  1. Jopo-pyörä: Eero Sivula
  2. Kuortane Games 26.6. pääkatsomoliput (2hlöä): Reijo Lepistö
  3. Kuortane-lippis: Matti Peltokangas ja Vesa Vilppula
  4. Kuortane-termospullo: Kirsi Laitila ja Matti Ala-Salmi
  5. KuKu 100-v. juhlakahvin erikoiserä: Juhani Peltokangas ja Minea Uusipaasto
Onnea voittajille ja kiitokset kaikille osallistujille.

Muut arvontapalkinnot ovat noudettavissa Kuortaneen kunnan vastaanotosta.

Kuortaneen kunnan liikuntatoimi kiittää kaikkia osallistuneita ja päivän aikana liikkuneita.