fbpx

Bongaa Kuortanetta pyöräillen

Jo vuodesta 2012 on Kuortaneen Latu Ry:n toimesta Kuortaneella bongailtu kesäkuukausina pyöräillen kymmentä vaihtuvaa kohdetta. On etsitty laavuja, siltoja, lopetettuja kyläkouluja ja kyläkauppoja, seurojen taloja sekä vellikelloja. Suomi 100 teemalla bongattiin entisiä ja nykyisiä yrityksiä.

Tänä kesänä bongailukohteina on kunnan rajakylttejä. Näitä kohteita on toivottu jo muutama vuosi sitten. Menkijärventien ja Seinäjoentien rajat jätettiin kuitenkin pois teiden vilkkaan liikenteen vuoksi.

Alusta alkaen ovat Osuuspankki ja OmaSP tukeneet tapahtumaa, lahjoittaen mökkiviikot Leville ja Luostolle osallistumislomakkeiden palauttaneiden kesken arvottaviksi. Kunta on ollut mukana auttamassa tiedottamisessa.

Ajatuksena pyöräbongailussa on edistää ihmisten liikkumista ja samalla tutustuttaa liikkujat Kuortaneen kuntaan. Arvokkaiden palkintojen vuoksi on valitettavasti todettu osan käyttävän autoa polkupyörän sijasta. Vajaatkin vastaukset otetaan kuitenkin mukaan arvontoihin, joten palkintoihin pääsee helposti käsiksi myös pienellä liikunnalla.

Tulosta siis tästä linkistä, leikkaa uusimmasta Nokipostista tai käy hakemassa kauppakeskus Kuurnasta bongauspaikkojen kartta ja arvontakuponki ja hyppää pyörän satulaan. Vastauslomakkeet voi palauttaa KUURNAN aulassa olevaan postilaatikkoon.